Nieuws

Exchanges in European Landscape Design 1945-1975

The symposium Exchanges in European Landscape Design, 1945–1975 assembles a group of leading scholars from Europe and North America and asks them to examine the relations and transferences that influenced the course of landscape architecture in the postwar period. 

Dit evenement wordt georganiseerd door het René Pechère Comité, in samenwerking met het European Institute of Gardens & Landscapes en het CIVA.

Meer informatie? Bezoek onze website

Avondevenement op 19 december 2023 om 19 uur, in samenwerking met de CIVA:

De laureaten van 2021 en 2023 van de Nederlandstalige Literaire René Pechère Prijs, die wordt uitgereikt aan uitmuntende werken op het gebied van de tuinkunstgeschiedenis en landschapsarchitectuur, nodigen u uit om tijdens deze avond kennis te maken met werelden die even gevarieerd zijn als die van de tuiniers van de prinsen en prinsessen van Oranje tussen 1621 en 1732 en de hedendaagse Belgische landschapsarchitectuur. 

De Nederlandse doctor in de wijsbegeerte en tuinhistorica Lenneke Berkhout zal eerst de gevarieerde en soms totaal onvermoede facetten van het beroep van tuinier aan het Hof van Oranje belichten, zoals ze die aan de lezers voorlegde in haar inspirerende boek Hoveniers van Oranje. Functie, werk en positie 1621-1732.

Vervolgens zal de gekende Belgische landschapsarchitect Chris Vermander zijn visie op het vak delen en een blik werpen op enkele van zijn meest markante werken, opgenomen in het winnende boek 2023: Landschappen, het onvoltooide.

Schrijf je hier in !

Hommage aan Paul Geerts

Hommage aan Joseph De Gryse (1937-2023)

Via onderstaande links kunt u ook culturele activiteiten vinden om met vrienden, familie of uw kinderen te doen.

Conférences Comité René Pechère

A) Expo : Picturesque, Jules Buyssens, architecte-paysagiste

B) Van Buuren Museum & Gardens

C) Jardin Botanique expérimental Jean Massart

D) Jardin botanique de Meise

E) https://jardinsetloisirs.be/events/

F) https://www.cineyexpo.be

G) https://www.lafeuillerie.be/fr/